Лавица у циркусу брутално напала свог кротитеља

Тањуг
Лавица у циркусу брутално напала свог кротитеља

НОВОСИБИРСК – Разбјешњели "својеглави" лав у једном руском циркусу брутално је напао кротитеља док је шокирана публика, међу којом су била и дјеца и труднице, вриштала, преносе европски и амерички медији.

Инцидент који се догодио током циркуске представе, када је кротитељ на лавове кренуо палицом, због чега се једна животиња разбјешњела и напала га, већ је покренуо таласе протеста и захтјева удружења за заштиту животиња да се забрани држање животиња у циркусима.

На узнемирујућим снимцима, како наводе медији, види се мушкарац како пада на земљу док га лавица гребе канџама и зарива зубе у њега.

Лавица Бега, напала је кротитеља Максима Орлова, који је због повреда пребачен у локалну болницу у Новосибирској области.

Меду публиком је била и трудница којој је од те сцене позлило, преносе британски медији, који наводе да је жена рекла да су се лавови разбјешњели.

Кротитељ Орлов из болнице је поручио да су случајеви као што је данашњи врло ријетки - "али животиње су животиње, а уз све Бега је својеглава од малена".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана