Купио непроцјењиво богатство за 3,5 долара

Дневник.хр
Купио непроцјењиво богатство за 3,5 долара

Лондон - Корисник “Редита” купио је за 3,5 долара књигу једног од највећих америчких бораца за људска права, а право се богатство сакрило међу корицама - оригинални коментари и аутограм аутора историјског говора “I have a dream”, преноси “Дневник.хр”.

Ова ће прича навести многе међу вама који су давних дана одабрали е-књиге, да можда још који пут потраже и нека стара, прашњава штампана издања.

Наиме, корисник “Редита” испричао је да је недавно преко Амазона за 3,5 долара наручио кориштену књигу Мартина Лутера Кинга Млађега “Јачина љубави”, јер нова издања достижу цијену и од 450 долара.

Након што је пошиљка стигла, открио је како је за 3,5 долара добио непроцјењиву копију књиге.

Већ на првој страници пронашао је личну поруку и, како је наслућивао, аутограм аутора књиге лично, преноси “Хафингтон Пост”.

Екипа с “Редита” се укључила у утврђивање аутентичности докумената и потписа.

“Captain_fishy” је одлучио књигу показати стручњацима, а међу коментарима се нашла и процјена да овај примјерак Лутерове књиге може вриједити око 2.500 долара.

Али, сретћи купац нема планова за продају.

- Књигу не намјеравам да продајем. То је једна од најбољих ствари која ми се икад догодила у животу, ако се заиста ради о његовом оригиналном рукопису – рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана