Коза Анђела је нова Хрватска Мис коза

24sata.hr
Коза Анђела је нова Хрватска Мис коза

Са побједничком лентом и вијенцем од лишћа, коза Анђела је у недјељу 1. јуна на 13. избору нај козе у Сентвинченту у Истри стрпљиво позирала фоторепортерима, а као најљепша је освојила и награду- пеглу.

- Имамо 200 коза и нисмо стигли да Анђелу посебно уредимо за овај избор. Први пут учествујемо на њему и већ је побједила. Даје два литра млијека на дан и врло је драга - рекао је Станције Кумпаричка из Цокуна, власник козе која је побједила жестоку конкуренцију у којој је било пријављено укупно 33 козе.

Вјенце су добиле и прва и друга пратиља, коза Сара Милана Сандрића из Јуршића и Слаткица, којој је власник Матеј Фабрис из Кринге. Жири је оцјењивао браду, рогове, боју длаке и величину и уредност животиња. Анђела их је највише одушевила витким роговима и брадом. На крају су још изабрали најизворнију, најсимпатичнију и козу с највећим "цицама", преноси www.24sata.hr.

Ово јединствено такмичење у региону одржава се по 13. пут, било је одлично посећено, а необично сређење животиње за модну "писту" највише су привлачиле пажњу одушевљене дjеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана