Кинези полудјели за забавним парком са ниским људима

Aгенције
Кинези полудјели за забавним парком са ниским људима

Група ниских људи који живе у заједници на једној планини на југу Кине направила је од свог насеља забавни парк и одлучила да отвори врата свог малог свијета туруистима. И да притом нешто и зараде наплаћујући улаз.

Ниски људи који живе у Кунмингу направили су кућице у облику печурки у којима, кобајаги, живе. Како би били што занимљивији туристима облаче се у костиме из бајки.

У забавном парку постоје строга правила о томе ко ту може живети и радити. Сви становници морају бити нижи од 130 центиметара, бити апсолутно здрави и не старији од 50 година. У заједници постоје и полиција и ватрогасна служба.

- Као мали људи, навикли смо да нас велики малтретирају и израбљују. Али овдје нема великих људи и све што радимо, радимо за себе - каже Фу Тјен, представник забавног парка.

Колико год ово дјеловало интересантно, већ су се појавиле групе за заштиту људских права које тврде да ова заједница служи као жива циркуска атракција за посјетиоце.

Они који подржавају идеју оваквог забавног парка сматрају да је то добар начин да се људима да посао, с обзиром на свјетску финансијску кризу и високу незапосленост у Кини.  

Цијена улазнице у парк је 12 долара. За тај новац туристи добијају обилазак и представу са играњем и пјевањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана