Кинез 14 година живи на аеродрому због "звоцања" породице: Тражили да престане да пије и пуши VIDEO

Г.С.
Foto: printscreen

Породични живот за неке људе може да буде превише, па се многи осјећају “заробљено” због константног “звоцања”. За Веи-ја Јиангуо, Кинеза који има око 60 година, рјешење је било да се пресели на међународни аеродром у Пекингу, гдје, како наводи, живи већ 14 година, да би могао да пуши и пије колико жели.

У чекаоници има своју врећу за спавање, храну и остале потрепштине. Каже да се неће враћати кући јер би онда био приморан да престане да пуши и пије, преноси Дејли Мејл.

“Породица ми је рекла да ако желим да останем код куће, морам да престанем да пијем и пушим. А ако то не могу, онда да им дам свој “мјесечни џепарац” који добијам од државе, који износи 119,43 фунте. Али како бих онда куповао цигарете и алкохол?”, пита се Јиангуо.

 Када је напустио породицу прво је спавао по жељезничким станицама. Како каже, престао је да тражи посао, без ког је остао када је добио отказ у фабрици, јер је био “превише стар”, иако је тада имао око 40 година.

Како је испричало особље аеродрома, Јиангуо, је безопасан, мада умије да буде бучан када се напије. Иако су га у неколико наврата охрабривали да оде, то им, за сад, није успјело. Јиангуо није једини станар аеродрома, јер их је током 2018. године било шесторо.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана