Кинески милионери имају нови „фетиш

CNN
Кинески милионери имају нови „фетиш

Двадесетдвогодишња Јанг Донглан некада је зарађивала за живот продајући козметику, али је прије годину дана своју четкицу за шминку замјенила за нунчаке и исцрпљујућ тренинг програм како би постала обезбјеђење кинеским милионерима.

„Сада могу да изађем са шефом и видим мноштво ствари. То је заиста невjероватна промjена", изјавила је она за CNN.

Јангова је завршила курс у Tiawiao интернационалној академији за безбjедност, тренинг кампу у Пекингу основаном 2008. године са циљем да обезбjеђује тjелохранитеље способне да буду на располагању кинеској елити која је посљедњих година у порасту.

Она је морала да пузи кроз блато по леденим температурама, да научи да користи оружје и остане будна 24 часа током овог, како га она назива, ђаволског тренинга.

„Прије овога нисам много вјежбала и када је тренинг почео имала сам проблема са дисањем приликом трчања али временом сам стекла потребну кондицију".

Тржиште у цвату

Чен Јонгкинг, оснивач академије и бивши тјелохранитељ, изјавио је да је примјетио празан простор и одлучио да се упусти у ово тржиште које је било у великом процвату.

У 2013. години Кина је имала 317 милијардера и налазила се одмах иза Сједињених Америчких Држава, судећи по извјештају који је објавио Хурун Рипорт – у питању је кинеска верзија магазина Форбс.

„Не само да тјелохранитељима пружамо физички тренинг, они такође уче и многе друге ствари попут дегустације вина како би ефикасно могли да комуницирају са својим шефовима. Они нису само обезбјеђење већ и лични асистент клијента", тврди Чен.

Он такође додаје да је број женских тјелохранитеља у порасту, додајући да су жене у предности посебно услијед пораста женских милионера и милијардера.

„Женски тјелохранитељи више одговарају женским клијентима или члановима породице имућних мушкараца".

Јанг тврди да послодавци више воле женске тјелохранитеље зато што нису упадљиви.

„Лакше нам је да се сакријемо пошто људи не схватају да смо тјелохранитељи. Неки мушкарци су заиста високи и одмах можете врло лако да их препознате као обезбјеђење, а жене су такође боље у бризи о људима", додаје она.

Јангова током разговора није жељела да открије идентитет њеног тренутног клијента пошто је „лојалност све" у њеном послу.

Тренинг, који траје три недјеље, кошта 2.100 долара и дефинитивно није за оне слабог стомака и Ченг тврди да курс чешће напуштају мушкарци него жене.

„Моја дужност је да штитим и брзо реагујем. Мислим да би остала уз овај посао без обзира на све. У питању је занимљиво путовање", закључује Јангова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана