Ким Џонг-Ун најсексепилнији?

Танјуг
Ким Џонг-Ун најсексепилнији?

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг-Ун проглашен је за "најсексепилнијег живог мушкарца" у 2012. години, пише данас званични орган Комунистичке партије Кине, преносећи чланак сатиричног америчког сајта "Онион", очигледно не схватајући да је ријеч о шали.

Лист "Женмин жибао" је у свом онлајн издању данас пренео дио чланка објављеног на сајту "Онина", заједно са серијом од 55 фотографија сјевернокорејског вође који је преузео кормило државе након смрти свог оца, Ким Џог-Ила, у децембру прошле године.

Кинески лист наводи да је титулу "најсексепилнијег мушкарца" Ким Џонг-Уну додјелио "амерички вебсајт Онион", али не напомиње да је ријеч о сатири. Чланак је објављен на енглеском и кинеском у рубрици вијести из свијета.

"Са својом разорно згодном, округлом фацом, дјечачким шармом и стаменом појавом, срцоломац из Пјонгјанга је остварени сан сваке жене", пише "Онион" у дијелу чланка који је пренио "Женмин жибао".

"Ким је очарао уређивачки одбор својим префињеним осјећајем за моду, својом кратком, шик фризуром и, наравно, својим чувеним осмјехом", истиче се у шаљивом чланку.

Како преносе страни медији, ово није први пут да се један кинески лист "упеца" на "Онионове" фиктивне вијести.

Прије десетак година, лист "Пекиншке вечерње новости", један од најтиражнијих пекиншких таблоида, пренио је вијест по којој је амерички Конгрес тражио да добије нову зграду или ће се пресели из Вашингтона. Чланак "Ониона" је заправо био критика спортских клубова који прете да ће напустити неки град сваки пут када желе да добију нови стадион.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана