Као на филму: Има ли пилота у авиону?

Aгенције
Као на филму: Има ли пилота у авиону?

Када је копилота Луфтхансиног авиона у сред лета ухватила неподношљива мигрена посада је покушала да међу путницима пронађе доктора, међутим, добили су пилота.

На срећу свих у авиону, један од путника радио је за North American Airlines и био је потпуно квалификован да управља комерцијалним авионом.

„То је било право чудо. Цијела прича била је као из холивудског филма али на нашу радост, са срећним завршетком", изјавио је један од путника.

Када је копилоту позлило, особље је објавило да ће 747 слетјети на аеродром у Даблину умјесто на првобитну локацију – Франкфурт.

Иако идентитет путника није откривен, али судећи по путницима, једна особа, највјероватније Нијемац, питао је о чему се ради и зашто авион мијења дестинацију. Потом је понудио своју помоћ да безбједно са пилотом приземљи авион.

Портпарол Луфтхансе након инцидента изјавио је да међу путницима није било пилота, особље би било у стању да само изађе на крај са ситуацијом захваљујући интензивном тренингу из безбједности који су прошли.

Ипак, непознати мушкарац за компанију је и даље херој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана