Кабул: Жене и мушкарци заједно у куглани

Танјуг
Кабул: Жене и мушкарци заједно у куглани

Кабул – Кабул од прије неколико дана има мјесто гдје мушкарци и жене могу заједно да се забаве и бар на тренутак забораве на свакодневне проблеме, преноси Танјуг.

У једном тржном центру у Кабулу отворена је куглана, прво мјесто за рекреацију које није резервисано само за мушкарце.

Куглану је отворила Мина Рахмани (27) која је у овај пројекат уложила милион долара.

- Већина људи су ми рекли да много ризикујем, јер је куглање својствено Западу. Али, ја и даље мислим да је добро да у земљу донесемо нешто што раније није виђено - испричала је Рахмани.

У Кабулу мушкарци и жене углавном не излазе заједно, али у куглани то није случај, зато је објекат под јаким мјерама обезбјеђења, како би се спријечио евентуални бомбашки напад талибана.

- Имамо квалитетна мјеста за рекреацију, базене, спортске паркове, али они су доступни само мушкарцима. Ово је прво мјесто гдје су и жене добродошле - изјавила је Пари Акбар која се бави хуманитарним радом.

Позитивни коментари о куглани стижу и од “јачег пола”.

- Ово је веома важно за Авганистан, јер је тешко наћи мјесто гдје ћете бити опуштени и уживати - рекао је млади радник Зекрија Гулиштани.

Нажалост, куглана није баш свима доступна, јер сат куглања кошта чак 35 долара, а велики проблем представљају и чести нестанци струје.

Ипак, Рахмани поручује да је направила велики успјех и најављује отварање још оваквих објеката широм земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана