Јапанац зарађује милионе а не ради ништа!

занимљивости
Foto: принтскрин

Соџи Моримото (37) из Јапана зарађује озбиљне паре, а не ради ништа! Ако се питате како то, овај човјек је дошао на идеју да изнајмљује себе да не ради ништа осим да "пије, једе и даје једноставне одговоре" и то по цијени од 80 евра по ангажману.

Можда мислите да је то потпуна глупост, али он има хиљаде клијената и огроман број пратилаца на друштвеним мрежама.

Први пут је почео да изнајмљује себе у јуну 2018. године, када је на Твитеру написао: "Нудим себе на изнајмљивање, не радим ништа. Тешко вам је да сами одете у продавницу? Недостаје вам играч за играње игрица? Треба неко да вам причува стан? Не могу да радим ништа осим једноставних ствари", поручио је.
Он је на почетку своје услуге нудио бесплатно, али сада их наплаћује и има по три-четири клијента дневно, а до сада је имао више од 3.000 клијената.

Људи га, каже, зову из различитих разлога, али већина је усамљена или им је досадна и треба им неко да их саслуша. Тако га, на пример, изнајме да оду са њим на ручак, фотографишу се, понекад прави друштво људима када иду да предају папире за развод, јури лептире у парку, слуша здравствене раднике који су под стресом због посла...

"Ја нисам пријатељ ни познаник, али ту сам да олакшам људима осјећај усамљености. Када неко покушава да уради нешто, мислим да је најбољи начин да пружим подршку да једноставно будем поред њих", каже Моримото.

Иначе, прије овога је имао посао у издаваштву, гдје је дао отказ како би започео нову, необичну каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана