Италијан годинама глумио да је слијеп па ухваћен како вози скутер и разгледа излоге

Klix.ba
Foto: iStock/ Ilustracija

Италијан који је годинама примао државну помоћ због сљепоће ухапшен је у сриједу под сумњом за превару, након што је виђен како вози, типка на телефону и купује у трговинама, пишу италијански медији.

Мушкарац у Палерму, на Сицилији, примио је најмање 170.000 еура бенефиција од 2008. године након што је потврдио да је "потпуно слијеп" због урођеног проблема, јављају локални медији.

Италијанска финансијска полиција је упозорена након што је мушкарац 2018. године обновио возачку дозволу упркос својој ранијој изјави, преносе медији.

Током испитивања власти су свједочиле како је мушкарац возио, док је истовремено бирао број на свом телефону, те гледао излоге док је шетао прометним тржним центром и учио своју кћер да вози бицикл.

Овај 40-годишњак је такођер виђен како вози скутер, извјештава Palermo Today, додајући да је човјек добио надимак "Берлускони", по бившем премијеру Италије с историјом правних проблема.

Мушкарац је већ био познат властима, јер је прошле године првостепено осуђен на скоро 15 година затвора због тога што је био дио групе која је инсценирала лажне саобраћајне несреће како би добила исплате осигурања. Предмет је у жалбеном поступку.

Иако је власник гараже, овај човјек је такођер примао италијански такозвани "основни приход", односно мјесечну социјалну помоћ која се даје најсиромашнијим грађанима земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана