Имате ли херца да одговорите? Пет питања која откривају да ли сте психопата

Агенције
Имате ли херца да одговорите? Пет питања која откривају да ли сте психопата

Ако је судећи по овој листи психопате су шармантни, импулсивни људи који одбијају да преузму одговорност за своје понашање.

Затвори су пуни људи који имају особине психопате, али нова студија је показала да се психопате могу открити по још суптилнијим знаковима. Ево и којим:


1. Да ли икада зијевате?

Психопате имају мањак емпатије према другим особама, а један од знакова за то је да их никада не ухвати „заразно" зијевање послије неке особе.

2. Да ли пијете кафу или џин?

Једна аустралијска студија пронашла је везу између људи који преферирају горке укусе и психопатије. Међу хиљаду људи колико је учествовало у тестирању испоставило се да одређени број њих са психопатским особинама заиста преферира горку кафу и џин.

3. Да ли радите у медијима или се бавите правом?

Неке професије једноставно садрже више психопата од других, а ево и које: извршни директори, адвокати и запослени у медијима.

4. Да ли сте невјероватно успјешни у послу?

Постоје двије врсте психопата – примарни и секундарни. Примарни тип је онај који је предусретљив, секундарни су деструктивни и лоши у послу. Управо су примарни они који посједују невјероватну дозу доминације без страха – "Људи са оваквим карактером не плаше се ничега, као ни посљедица својих акција и врло се лијепо носе са стресом, што их често чини успешним у послу", каже истраживач Нора Шут.

5. Да ли волите касније да лијежете?

Људи који касно иду на спавање склонији су томе да развију антисоцијалне особине као што су нарцисоидни поремећај личности и психопатију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана