ФИФА делегат и згодна судија ухваћени у врућој акцији!

Курир
ФИФА делегат и згодна судија ухваћени у врућој акцији!

Озбиљан скандал потреса турски фудбал, а позадина нису намјештаљке везане за кладионице, већ нешто далеко бизарније.

фудбалски судија Елиф Караарслан и делегат Орхан Ердемир, бивши судија, остали су без лиценци, потврдио је Фудбалски савез Турске. Разлог за губитак лиценци и суспензију јесте експлицитан видео који је испливао у јавност, а који се десио између њих двоје.

Делегату који има лиценцу ФИФА и 61 годину и 24-годишњој судији дооживотно су одузете дозволе у Турској након што је процурио њихов приватни снимак секса. Чланови Савета погледали су снимак пре доношења одлуке.

Обор за жалбе ФС Турске једногласно је одобрио дооживотне забране које су дисциплинске комисије изрекле Орхану Ердемиру и Елиф Караарслан. Они су прегледали и оценили писмене одбране делегата ФИФА и судије, као и порнографски видео. Седмочлани одбор за жалбе идентификовао је изузетно важне детаље на снимку који су гледали, а онда писмено истакли да је признање делегата у писаној одбрани кључни фактор за казну.

Ова одлука Одбора за жалбе објављена је на званичном сајту ФС Турске. Након појаве ових слика и догађаја, који су прошле године изазвали значајну пометњу, Одбор за жалбе је ставио тачку на ову ствар. Вреди напоменути да је Одбор за жалбе највише правно тело ФС Турске по закону и његове одлуке су коначне.

Делегат ФИФА Орхан Ердемир након што је добио дооживотну забрану од дисциплинске комисије, изјавио је у својој писаној одбрани Одбору за жалбе:

- Колико знам, не постоји одредба у правилнику која спречава судије да имају романтичне односе једни са другима. Када дође до такве ситуације, нема казнене санкције по прописима. Познато је да су многе романтичне везе у судијској заједници резултирале браком са било ким из заједнице фудбалских судија, а овде се сматра срамотним понашањем за фудбалску заједницу. С обзиром да нисам добио ни најмању дисциплинску казну у својој судијској и посматрачкој каријери, коју поносно и часно одржавам преко 30 година, тражим и захтевам да се предузму неопходне радње да се одмах вратим својој улози делегата коју настављам са истим ентузијазмом и жељом као и првог дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана