Два пута ушао у авион и летио без карте

Танјуг
Два пута ушао у авион и летио без карте

ОСЛО - Један норвешки путник два дана заредом је успио да се укрца у авион на аеродрому у Минхену без карте, а други пут је чак одлетио у Шведску, саопштила је полиција.

Овај 39-годишњак је први пут 4. августа прошао поред обезбјеђења на другом најпрометнијем аеродрому у Њемачкој - стајао је близу другог путника и прошао са њим, а да притом није скенирао карту, пише лист Билд. 

Затим се провукао поред особља авио-компаније на капији и ушао у авион. Међутим, пошто у авиону није било слободног мјеста, Норвежанин је откривен и предат полицији, која га је привела, а онда и пустила, наводи лист. 

Сутрадан се вратио и, користећи исту технику, укрцао се на лет за Шведску, рекао је портпарол полиције Себастијан Пинта. 

Међутим, по доласку у Стокхолм, привукао је пажњу аеродромског особља јер је желио да се одмах врати у Минхен, па је предат полицији. 

Норвежанин је тренутно под истрагом због недозвољеног уласка и због преваре, казао је Пинта, и додао да је полиција утврдила да он не представља никакву опасност. 

Аеродром Минхен саопштио је да истражује како је човјек заобишао безбједносне провјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана