Дјевојка тврди да може да прича са слоновима

BBC
Дјевојка тврди да може да прича са слоновима

Четрнаестогодишња Нирмала Топо постала је нека врста славне особе у држави Ориса у Индији због своје способности да комуницира са слоновима.

Паника је у јуну 2013. године захватила индустријски град Роуркеал једне ноћи када је крдо дивљих слонова ушла у насељени дио из оближњих густих шума.

Нирамала је, по ријечима представника одјељења за шумарство успјела да крдо врати у шуму на олакшање становника.

Она је заједно са крдом препјешачила километре одводећи их из града.

Државни представници тражили су помоћ од ове дјевојчице, која је поријеклом из сусједне државе Јаркханд, када нису успјели да истерају слонове из града.

„Када је крдо ушло у град, покушали смо да им ограничимо кретњу. У питању је било 11 слонова које смо успјели да наведемо да уђу у локални фудбалски стадион, аил нисмо знали како да их вратимо натраг у шуму. Био је то тежак задатак", изјавио је ПК Дола из министарства за шумарство.

У том тренутку су званичници одлучили да потраже Нирмалину помоћ.

„Знали смо за племенску дјевојчицу која је живјела у Јаркханду и која је могла да прича са слоновима и да их врати натраг у шуму. Позвали смо њеног оца и она је убрзо дошла", изјавио је Дола и додао да је Нирмали плаћено за њене услуге.

Нирмала тврди да прича са крдом на свом локалном дијалекту како би их убиједила да се врате „тамо гдје припадају".

„Прво се молим и онда причам са крдом. Они разумију све што им причам. Кажем им да то није њихов дом и да би требало да се врате тамо одакле су дошли", тврди она.

Међутим, постоје они који нису убијеђени у њене методе.

Социјални активиста Раби ПРадан тврди да не постоје научни докази да слонови могу да разумију говор људи. Прадан каже да дјевојка тврди да прича са слоновима на свом племенском језику, али да не постоји основа да слонови прате оно шта им она говори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана