Дјевојчица удаљена из вртића због пиштоља “хело кити”

РТРС
Дјевојчица удаљена из вртића због пиштоља “хело кити”

Филаделфија - Петогодишња дјевојчица из Пенсилваније удаљена је из обданишта на десет дана зато што је запријетила другарици да ће пуцати у њу из свог ружичастог пиштоља “хело кити”, преноси РТРС.

Управа основне школе у склопу које постоји и обданиште, оцијенила је да петогодишња дјевојчица представља “терористичку опасност”, пошто је пријетила другарици да ће пуцати на њу из пластичног пиштоља који избацује мјехуриће од сапунице.

- Ова мала дјевојчица је посљедња особа у Пенсилванији за коју се може рећи да представља терористичку пријетњу - изјавио је адвокат њених родитеља Робин Фикер, додавши да дјевојчица није имала играчку код себе када је предложила другарици да пуцају једна у другу.

Родитељи дјевојчице сада покушавају да издејствују да се из њеног школског досијеа избрише казна, која је у међувремену смањена на два дана.

Дијете је подвргнуто психолошкој процјени, али је установљено да дефинитивно не представља опасност по околину.

- Жалосно је ако дјеца не смију да се играју... Или ако упадну у невољу зато што су употријебила погрешне ријечи - каже адвокат.

Мајка дјевојчице је изјавила да је њена кћерка веома узнемирена због привременог удаљавања из обданишта, јер јој је речено да би могла да заврши у затвору.

- То је изузетно трауматичан догађај за једно петогодишње дијете - рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана