Дан Гинисових рекорда: 28 жена у мини морису и 266 обучених пари гаћа

Агенције
Дан Гинисових рекорда: 28 жена у мини морису и 266 обучених пари гаћа

Осми годишњи Дан Гинисових рекорда одржан је јуче, а више од 420.000 људи широм свијета радило је најчудније и најсмјешније ствари како би ушли у популарну "Гинисову књигу рекорда". Манифестација слави дан када је 2004. године "Гинисова књига рекорда" постала најпродаванија ауторска књига на свијету, а већина такмичара на овом догађају је одлучила да новчане награде поклони у добротворне сврхе.

Такмичење је почело рано ујутру а међу првима који су успјели да поставе нове рекорде био је Стив Џејкобс, који је обукао невјероватних 266 пари гаћа и тако постао рекордер у броју обучених гаћа.  

У Лондону је 28 жена успјело да стане у "мини морис", док је 15-годишњи Аустралијанац Лејчлан Фелпс из шестог покушаја успио најдуже да задржи ноту на диџиридуу - 65.6 секунди.

Јапанац Кеничи Ито већ годинама држи рекорд за "најбржег човјека на четири ноге" на стази од 100 метара. Јуче је својим "трком на све четири", чију технику усавршава скоро десет година, поставио нови свјетски рекорд од 14.47 секунди.  

Рофл Алердисен поставио је рекорд у највећем броју "осмица" изведених возилом на леду током два минута. Он је у Фолксбанк арени у Хамбургу извео пет осмица за прописано вријеме.  

Још један рекордер тријумфовао је у Хамбургу - Мухамед Каримановиц сломио је највише парова кокосових ораха обијема рукама током једног минута (чак 16).  

Момак под надимком "свемирски каубој" прогутао је мач 10 пута за три минута, поставши рекордер у категорији брзог гутања мачева.

Име Михаела Копа такође ће бити записано у књизи, као човјека који је поставио рекорд у вртењу кошаркашке лопте на четкици за зубе (26.078 секунди).  

Манџит Синг је у Лајчестеру подигао терет од 24 килограма, само помоћу очних дупљи.  

Сви рекорди који су постављени јуче налазе се на списку за наредно издање популарне књиге.

Срби који су доспјели до Гинисове књиге рекорда

- Весна Вуловић, бивша стјуардеса, преживјела је пад без падобрана са највеће висине, када је 1972. године "Јатов" авион пао са 10.160 метара.  

- Славко Стругаревић из Врњачке Бање направио је највећи опанак на свијету од 3.2 метра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана