Чувена беба пушач оставила цигарете, сада има нови порок

Nypost
Чувена беба пушач оставила цигарете, сада има нови порок

Беба из Индије која се у медијима нашла прије три године зато што је дневно пушила 40 цигарета сада је поново у насловима зато што је успјела да се ријеши ове лоше навике, али је у том процесу створила једну потпуно нову.

Иако је престанак пушења добра вијест, лоша вијест је да је дјечак сада навучен на брзу храну и да је због тога набацио поприличан број килограма.

Алди Разал се у медијима нашао прије три године када су се појавиле фотографије на којима се видјело да како као двогодишња беба пуши - и то до 40 цигарета дневно.

Сада, петогодишњи Разал је једну лошу навику заменио другом, судећи по магазину The Sun.

Због навучености на брзу храну Разал се угојио и сада тежи 25 килограма.

„Он једе пуно. Са толико пуно људи у кући јако је тешко зауставити га од узимања хране", изјавила је његова двадесетосмогодишња мајка Дианс.

Чланови породице сада покушавају да одвикну Алдија од брзе хране стављајући га на дијету богату воћем и поврћем.

"Дијеца његовог узраста иначе теже између 17 и 19 килограма, а Алди има 24", рекла је нутриционисткиња Франсика Деви додавши како породица с њим има проблема јер је јако размажен.

Дјечак тренутно једе углавном свјеже воће и поврће и мање порције, а љекари сматрају да би се, уколико изгуби још пет килограма, његова тежина могла држати под контролом.

Статистике показују како трећина дјеце у Индонезији почиње да пуши прије десете године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана