Чудно село још чуднијег имена!

Агенције
Чудно село још чуднијег имена!

БЕЧ - У Аустрији постоје села занимљивих, боље речено „шкакљивих” имена, као што су Кисинг, Петинг... али за туристе је најинтересантније село које се зове – Фукинг, преносе агенције.

Управо ово село је због свог назива постало популарно посебно међу младим Британцима, који овде долазе само да би се сликали испред табле на улазу у село на којој пише име.

Захваљујући свом чудном имену село је постало познато и у посљедње вријеме је мета све већег броја туриста.

Крај табле са именом села сликају се најчешће без одјеће, а они најхрабрији не либе се и ласцивнијих неподопштина. Становници Фукинга не виде у свему томе ништа занимљиво и привлачно, па пијаним и напаљеним Британцима непрестано објашњавају да се име села не изговара „факинг” него „фукинг”, дакле да име села уопште не значи оно што сви мисле да значи.

Иначе, добар дио градског буџета Фукинга троши се на постављање нових знакова. До сада је табла са именом села украдена најмање двадесет пута. 

Први човјек Фукинга Франц Мендл каже да становници желе да туристи престану да долазе у село.

- Само желимо да нас оставе на миру. Име је обично спеловање ријечи, а сигуран сам да многа мјеста у Британији звуче смијешно када се изговоре на њемачком језику - рекао је Мендл.

Фукинг је мало село са око 250 житеља и припада општини Тарсдорф, у региону западне Горње Аустрије, на граници са Баварском. Под именом Фукинг, село је постојало још од 1070. године, а названо је по човјеку из шестог вијека по имену Фуко. „Инг” је стари германски суфикс који значи „људи”; тако Фукинг, у овом случају, значи „мјесто Фукових људи”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана