Цио град трага за изгубљеним лото тикетом вриједним 78 милиона евра

Aгенције
Цио град трага за изгубљеним лото тикетом вриједним 78 милиона евра

Грађани Стивениџа и сусједног Хичина, у енглеском округу Херфордшир, ужурбано прекопавају ташне, изврћу јастучнице и чак запошљавају помагаче у очајничкој потрази да пронађу лото тикет вредан готово 64 милиона фунти (78 милиона евра).

Када су оператори Британске националне лутрије у јуну ове године саопштили да је добитнички тикет купљен у округу Хертфордшир, очекивали су да ће се срећни добитник појавити у року од неколико дана. Шест мјесеци касније, још нико није дошао по награду у износу од готово 64 милиона фунти, што је тренутно највећа награда у историји британске лутрије која није подигнута.  

Уколико се добитник не појави сутра у 23 сата, износ никада неће бити исплаћен. Ако се, напротив, јави, осим основне награде имаће право на додатних 645.000 фунти на име камате. Од свих тих пара могао би да купи 339 кућа у Стивениџу по просјечној цени од 190.000 фунти или више од два милиона флаша шампањца. 

Потенцијалних добитника има више него довољно, каже Умеш Саканија, власник киоска у Хај стриту у Стивениџу. Јавило се више десетина људи који су били убјеђени да су срећни добитници, да би затим, разочарани, схватили да нису изабрали добитну комбинацију.

Оператор државне лутрије истиче да још није касно. Године 2009. добитник је подигао награду од 2,5 милиона фунти непосредно прије истека рока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана