Чешком тајкуну пријети затвор због вожње од 417 километара на сат

Срна
Чешком тајкуну пријети затвор због вожње од 417 километара на сат

БЕРЛИН - Чешки тајкун, који је у новом моделу "Бугати Широна" возио њемачким ауто-путем преко 400 километара на час, могао би добити двије године затвора, наводе њемачки медији.

Спис је прослијеђен тужилаштву и креће се у подизање оптужнице. Њемачка полиција објавила је да је ријеч о Радиму Пасеру, власнику "Бугатија Широна", који би могао да буде оптужен за забрањену трку, наводи лист "Сан". Уколико случај дође на суд, Пасер би могао бити осуђен на двије године затвора. Пасер се сам снимао како вози дионицом њемачког ауто-пута рекордном брзином. Након што је прије неколико година већ возио 400 километара на час, сада је оборио свој "рекорд" и забиљежио 417 километара на час.

Снимак показује да вози "брзином муње" и мимоилази друге аутомобиле. Њемачке власти траже начин да спријече овакве непромишљене излете, односно да одговарајућом казном обесхрабре потенцијалне ловце на овакве рекорде. Тужилаштво се није обазирало на Пасерове ријечи да му је сигурност била на првом мјесту те да је зато прво одрадио сервис на колима, а потом изабрао вожњу равном дионицом са три траке у вријеме кад је промет најрјеђи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана