Ћерки дала снажно и поетично име, а породица говори да је бебу "проклела"

Г.С.
Ћерки дала снажно и поетично име, а породица говори да је бебу "проклела"

Сви имају различите укусе када је ријеч о именима за бебе.

Ако волите јединствена имена, можда вам се неће допасти када други дају својој дјеци традиционална имена, и обрнуто. Иако није неопходно да вам се допадне име које је други родитељ одбрао за своје дијете, треба да поштујете њихов избор – јер нико не воли да га осуђују због родитељских одлука.

Једна мајка је остала сломљена након што је дочекала своју бебу, јер јој је породица рекла да је “проклела” ћерку због необичног имена које јој је дала. Мајка тврди да је име које је изабрала “поетично, снажно и јединствено,” али њена породица има другачије мишљење.

У објави на Редиту, мајка је открила да је своју ћерку назвала “Нyксирyн,” што би требало да се изговара као спој имена Нyкс и Ерин (у преводу Никс-ерин).

Рекла је да је име комбинација Нyкс, грчке богиње ноћи, и Ирина, што значи „мир“ на грчком.

Рекла је својој породици име које је изабрала неколико недеља прије него што се њена ћерка родила, и реакције су биле „помјешане.“ Њена мајка је рекла да је име „претешко за изговор,“ док је њена снаја једноставно рекла да је „занимљиво.“ Али ствари су се промијениле када је рекла својој широј породици име на породичној вечери.

Мајка је написала: „Моја тетка, која никада не задржава своје мишљење за себе, питала ме како смо назвали нашу ћерку. Када сам јој рекла, одмах је пукла у смијех, потпуно се кикотајући. Била сам затечена и питала је шта је толико смијешно, а она је рекла: 'Озбиљно си дала свом дјетету то име? Јадно дете. Практично си је проклела тим именом.'„

Покушала сам да останем смирена и питала шта под тим мисли, а она је почела тираду о томе како је Нyџирyн 'измисљено, чудно име' које ће само отежати живот мојој ћерки. Рекла је да ће је задиркивати у школи, да нико никада неће знати како да га правилно изговори, и да смо се „превише трудили“ да будемо јединствени. Чак ме је назвала себичном јер сам јој дала такво име и рекла да је осуђујем на живот пун фрустрација.“

Мајка је „одговорила“ својој тетки, рекавши да треба да „поштује“ име које је дала својој ћерки, без омаловажавања. Међутим, сада је почела да „преиспитује“ име, јер се брине да би тетка могла бити у праву, преноси Ало.

Коментатори на објави били су искрени према мајци, јер су јој многи рекли да, иако је тетка могла „боље то да срочи,“ оно што је покушала да каже је тачно. Неки су чак рекли да „Нyксирyн“ звучи као „лијек.“

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана