Часна сестра нечасних навика прокоцкала 835.000 долара

Zanimljivosti
Foto: Printscreen

ЛОС АНЂЕЛЕС - Часна сестра из Калифорније осуђена је на затворску казну због проневјере близу милион долара, пренијели су амерички медији.

Како преносе медији, ријеч је о жени која је носила мантију калуђерице, али је тајно водила живот грешнице.

Мери Маргарет Кројпер (80), калуђерица у пензији, признала је да је прекршила завјет сиромаштва зато што је током година украла 835.000 долара из школе у Калифорнији, гдје је радила, како би их потрошила на коцкање. Кројперова је осуђена на годину и један дан затвора због преваре и прања новца.

"Гријешила сам, прекршила сам закон и немам изговор", рекла је на изрицању пресуде у Лос Анђелесу.

За више од деценије Кројперова је проневјерила средства од школарина и донација католичкој школи "Сент Џејмс", гдје је била директорица.

Како би прикрила злочин, наложила је запосленима у школи да измијене и униште финансијске податке. Часна сестра је своту, која је, према ријечима тужилаца, могла да покрије школарине за више од десет ученика, потрошила на одласке у казино и одморе за себе и пријатеље. Махинације су открили ревизори и то пошто се калуђерица пензионисала 2018. године.

Приликом изрицања пресуде, судија Окружног суда у САД Отис Д. Рајт ИИ рекао је да му је било тешко да одмјери казну, с обзиром на то да су породице дјеце која су похађала "Сент Џејмс" молиле да јој буде опроштено. Судија је одлучио да Кројперова у затвору треба да проведе 12 мјесеци и један дан, као и да школи врати 835.339 долара.

Часна сестра је на суду рекла да јој је изузетно жао и да ће остатак живота настојати да брижљивије слиједи Христов пут. Њени адвокати тврде да пати од менталне болести која јој је помутила расуђивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана