Бодибилдер тијело ваја на улицама Француске

Агенције
Бодибилдер тијело ваја на улицама Француске

Париз - Иако нема свој дом и живи као бескућник у француским градовима, Жак Саја је изврстан бодибилдер, а своје тијело ваја користећи све "справе" које може да нађе на улици.

Саја, има 50 година и сјајно тијело, "украшено" плочицама и дефинисаним мишићима. Сваки тренутак користи да вјежба, а справе су му све оно чиме може да се послужи на улици.

Занимљиво је да Жак иде на бодибилдинг такмичења и каже да све то ради због својих унука.

- Не желим да моји унуци мисле да им је деда неки кретен, већ да буду поносни на мене. Имам и сина којег волим - рекао је Жак, коме су се у том тренутку засузиле очи.

Живот на улици, наравно, нимало није лак. Опасност вреба на сваком кораку.

- Билдинг је живот који волим. Боље је трчати, вјежбати, радити било шта, него бити аморфна, бескорисна маса. Морам да будем у топ форми, моје тијело мора да буде спремно на све, јер живим на улици. Да није тако - умро бих. Не желим да живим у неком малом стану. Људима није јасно како овако живим, како спавам на тротоару, али мени никад није хладно. Кад је дебело испод минуса, спавам на стиропору - каже Жак. Прича да се током живота на улици сусретао са свачим.

- Дрога, проститутке, туче... У рану зору свашта можете да видите на улици, окрвављена тијела после туча, ножеве, лопове - каже Жак, који се припрема за ново такмичење. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана