“Блек сабат” за веће и љепше цвјетове

Агенције
“Блек сабат” за веће и љепше цвјетове

Лондон - Осим уобичајеног ђубрења, окопавања и заливања, љубитељи цвијећа својим мезимцима требало би да обезбиједе и дискове са хард рок и метал музиком, преносе агенције.

Већи и љепши цвјетови, тврди цијењени вртлар Крис Бредшо, развијају се уз хитове британске групе “Блек сабат”.

Упркос томе што је тешко довести у везу њежност цвијећа и звук хард рок и метал музике, кућне биљке изгледа да преферирају „тврђи” звук.

Да ли због гласа Озија Озборна или добрих рифова Тонија Ијомија, тек биљке имају веће и љепше цвјетове послије „слушања” пјесме „Блек сабата”.

Један од најцјењенијих свјетских вртлара Крис Бредшо тврди да музика славне британске групе чини чуда и подстиче биљке да развијају велике и прелијепе цвјетове.

Бредшо је, доказујући своју теорију, представио експеримент који је спровео.

- Поставили смо четири стакленика са алстроемеријама. Један од њих је служио као контролни примјерак, односно у њему није пуштана музика, а у преостала три је пуштана музика - објашњава Бредшо.

Према његовим ријечима, у једном стакленику је пуштана класична музика, у другом Клиф Ричардс (као представник попа), а у трећем „Блек сабат”.

- Алстроемерије које су “слушале” британску групу нису имале висину као оне у стакленику са класичном музиком, али су развиле највеће и најљепше цвјетове - истакао је Бредшо.

Оно што је веома зачуђујуће је чињеница да су све биљке које су „слушале” Клифа Ричардса увенуле.

- Сумњамо да је саботажа у питању, али не можемо да докажемо - закључио је вртлар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана