Бизарни руски ријалити у Сибиру - праве Игре глади

Агенције
Бизарни руски ријалити у Сибиру - праве Игре глади

Нови руски ријалити шоу "Игра2: Зима" у којем ће "и злочини бити дозвољени" почиње слеијдеће године, пише "Гардијан". Награда – 1,6 милиона долара.

Ријалити укључује 30 такмичара којима ће циљ бити да у сибирској дивљини, на температури некад и од око -40 преживе девет мјесеци. Биће емитован преко интернета 24/7.

"Сваки такмичар треба да потпише пристанак да може да буде осакаћен или чак убијен", наводи се на реклами и додаје: "2.000 камера, 900 хектара и 30 живота. Све је дозвољено. Сукоби, алкохол, убиство, силовање, све".

"Гардијан" наводи да ће учесници морати да потпишу да су свијесни да могу да буду силовани или убијени, али да правила налажу да полиција може да ухапси било кога ко почини злочин.

"Морате да схватите да ће полиција доћи и одвести вас. На територији Русије смо, поштујемо законе".

Такође, истиче се да ће учесници ријалитија бити у дивљини у којој има доста медвједа и вукова, а истиче се и да ће ножеви бити дозвољени, али ће ватрено оружје бити забрањено.

Шоу је идеја предузетника Евгенија Пјатковског који каже да "они неће сносити било какву одговорност чак и ако учеснике убију или силују".

Никаквих људи неће бити осим учесника, само 2.000 камера широм области. Сваки учесник ће такође имати своју личну направу за снимање. Учесници морају да буду старији од 18 и "психички стабилни" да би се такмичили.

"Шоу обећава да постане међународни. Пет земаља је већ изразило жељу да га емитује својој публици", каже Пјатковски.

Према његовим ријечима, 60 људи се већ пријавило, а међу њима је и један Американац.

Како је објашњено, за хитне случајеве постоји посебан тастер за сваког такмичара, којим се позива спасилачка екипа у хеликоптеру. Ипак, продукција наводи да је њима потребно бар пола сата да стигну на одредиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана