Бијесни Србин који учи свијет српски језик

Агенције
Бијесни Србин који учи свијет српски језик

Најновија интернет звијезда Борис Ранисављевић (23) познатији као "Бијесни Србин", младић чији нас видео-снимци на којима се споразумијева са Канађанима на српском забављају ових дана, рођени је Земунац, а већ 18 година живи у Ванкуверу у Канади.

Борис је дипломирао на Факултету политичких наука у Ванкуверу, а сада каријеру гради у фирми која се бави осигурањем. Сасвим случајно почео је да снима клипове.

- Први клип сам снимио као одговор на емисију Челси Хендлер, у којој је вријеђала Србе. Снимио сам кратак видео и из шале га окачио на "Јутјуб", за врло кратко вријеме имао сам преко 100.000 прегледа и неколико стотина коментара - каже рођени Земунац и додаје да је нажалост тај видео-снимак скинут са "Јутјуба", као и да није имао успјеха у Србији.

Борис наводи да је од Срба из дијаспоре послије првог снимка добио много захтјева за нови материјал, као и да је због пародија о стереотипима о Србији имао више фанова у иностранству. А инспирације је било на претек.

- Инспирација долази од људи који су ми константно давали идеје за нове клипове, од Срба из Канаде, Америке, Аустралије, Енглеске и Њемачке којима се свакодневно дешавају неке, често смијешне, ситуације у дијаспори - каже "Бијесни Србин" и наводи да се његовим пријатељима свиђају снимци и да му увијек ставе до знања да их је насмијао или како сам каже "згрануо".

Упркос успјеху у иностранству, у Србији је постао познат тек недавно, послије видеа у којем успијева да се са Канађанима споразумије на српском.

- Мој последњи видео је први који је постао успешан у Србији. Мислим да до сад нисам имао успеха у Србији јер сам снимао на енглеском. Верујем да је и сада већина мислила да сам странац који глуми Србина и да имам неке антисрпске намере, али намера ових снимака јесте да људима отвори очи и да се кроз хумор исправи слика која је заступљена у страним медијима у протеклих 20 година - наводи Борис.

"Бијесни Србин" опробао се и у музичким водама, па тако на "Јутјубу" међу мноштвом снимака постоји и његова обрада чувеног реп хита Кање Веста и Џеј Зија "Nights in Paris " коју је овај младић снимио са својим "cousinЗораном" (рођаком Зораном).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана