Барби манија залудјела свијет: Погребно подузеће нуди ружичасте ковчеге

GS
Foto: Printscreen

Ружичасти метални ковчези у продаји су у погребном подузећу Алфа и Омега у граду Ахуацхапáну, у близини границе с Гватемалом.

Власник Исак Вилегас рекао је да је већ понудио опцију ружичастих ковчега прије јулске премијере филма Барби.

Али помама која је захватила Латинску Америку увјерила га је да украси платнене облоге лијесова сликама лутке. Лијесови су такође украшени малим бијелим звијездама.

– Морамо ово искористити – рекао је Вилегас о лијесовима, истичући како је “био успјешан”.

– Жељели смо промовисати ружичасти ковчег јер је постао тренд и људи су нам се јављали. Од 40 људи који су се распитивали о томе, већ смо склопили уговор с најмање 10 нових клијената – рекао је Вилегас.

– Чак нам је понестало залиха- рекао је Исак.

То не значи да је у њима заправо покопано 10 људи – многи људи у Ел Салвадору купују унапред плаћени пакет за будући покоп.

Вилегас је рекао да су до прије годину дана породице користиле традиционалне ковчеге у бојама попут смеђе, црне, бијеле или сиве. Али прије годину дана, продао је свој први ружичасти ковчег породици  која је жељела да њихов рођак буде покопан у ковчегу сретније боје.

Филм – у којем Маргот Роби глуми насловни лик и Рyан Гослинг глуми Кена – донио је 162 милиона долара на кино касама на свом викенду отварања након што је објављен у Великој Британији 21. јула.

Погребно предузеће Оливарес промовише свој ковчег “Барби Хаус” са слоганом:

“Тако да се можете одморити попут Барбие.”

– Овај лијес, са својом упечатљивом свијетло ружичастом бојом, представља искру и енергију оних незаборавних тренутака које су проживјели – пише у промотивном исјечку за ковчег.

– То је подсјетник да наше приче заслужују да их се памти и слави бојом и живошћу. Нека ова почаст буде славље пуно љубави, боја и незаборавних успомена – наставља се.

Погребно предузеће подијелило је исјечак промоције на ТикТоку, који је постао виралан с 1.6 милиона прегледа и готово 5.000 коментара.

“Смрт у пластици, фантастична је”, нашалио се један мјештанин.

Други је рекао: “Желим једну кад умрем”, пише РТЛ.бе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана