Аустралија забрањује дување свjећица

Aгенције
Аустралија забрањује дување свjећица

Ускоро би све дјечије торте на свијету могле да остану без или добију електричне свјећице. Наиме, уколико остале земље свијета прихвате аустралијску забрану дувања свјећица, управо тај сценарио очекује малишане.

Рођенданске свјећице могле би ускоро да буду забрањене у Аустралији због предложених здравствених мјера које наводе да је дување свјећица ризик по здравље дјеце због могућег ширења заразе.  

Аустралијска министарка здравља Тања Пилберсек рекла је да неће постојати “полиција за торте” која ће обилазити дјечије журке, али да нови здравствени водич предвиђа више торти на журкама, у суштини за сваку особу по једна минијатурна “капкејк” торта. Алтернативни приступ су електричне свјећице.  

Пилберсек је још додала да би водич за здрав живот дјеце у ствари требало да пружи практичне идеје вртићима и родитељима како би спријечили епидемију вируса који харају међу малишанима.  

- Морамо бити разумни кад се ради о здрављу дјеце. Нећемо формирати “полицију за торте” али дјечији центри морају да ураде шта год могу да би смањили ширење бацила и инфекција у вртићима и осталим установама – рекла је министарка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана