Антиваксер Кенеди тражио од гостију потврду о вакцинацији

Танјуг
Антиваксер Кенеди тражио од гостију потврду о вакцинацији

ВАШИНГТОН- Гости на празничној кућној забави америчког антиваксера Роберта Ф. Кенедија млађег, позвани су да се прије доласка или вакцинишу или тестирају на ковид-19, јер како је објаснио, он „није увијек газда у сопственој кући“.

У разговору за „Политико“, који је писао о захтјеву који је стављен пред госте забаве у Калифорнији прошле недјеље, Кенеди је рекао да је за то одговорна његова супруга, глумица Шерил Хајнс.

Тврди да није провјеравано да ли су гости испунили захтјев, односно да ли су вакцинисани или недавно тестирани негативно на ковид-19, прије доласка на забаву, преноси „Гардијан“.

Кенеди (67) је синовац некадашњег предсједника САД Џона Кенедија и други син Роберта Кенедија, америчког државног тужиоца, сенатора Њујорка и кандидата за демократску предсједничку номинацију, који је убијен 1968. године.

Млађи Кенеди је водио кампању о питањима животне средине, али је такође водећи теоретичар завјере и противник вакцина, међу којима је и она против ковида19, који је кривац за смрт више од 805.000 људи у САД и више од 5,3 милиона широм свијета, наводи британски лист.

Прошлог мјесеца Кенеди је објавио књигу „Прави Ентони Фаучи”, у којој између осталог напада главног медицинског савјетника америчког предсједника Џозефа Бајдена.

Раније ове године, Кенедијев налог је уклоњен са „Инстаграма“ због дезинформисања о ковиду-19, подсјећа Гардијан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана