Американка по свијету фотографише пријатеље са “Фејсбука”

Агенције
Американка по свијету фотографише пријатеље са “Фејсбука”

Вашингтон - Американка Тања Холандер, професионални фотограф, има тачно 678 пријатеља на “Фејсбуку”, али дио њих никада није видјела уживо, преносе агенције.

Да би се упознала и са онима са којима се досад само дописивала, кренула је на пут са фотоапаратом.

Током двије године, она је успјела да направи портрете близу 300 “Фејсбук” пријатеља, и то у њиховим домовима у Америци и шире.

- На новогодишње вече 2010. године, сједила сам за кухињским столом и писала писмо пријатељу из Авганистана и “четовала” са пријатељем из Џакарте. Првог дана 2011. почела сам да размишљам о међуљудским односима и тако се родила идеја за овај пројекат - каже Тања.

Ослањајући се на љубазност странаца, она је посјетила њихове домове и фотографисала их, а до одредишта је путовала пјешке, аутомобилом и авионом.

Рекла је да је научила много о другима, али и о себи - на путовање је кренула као скептик, а постала је особа отвореног срца која сматра да је све могуће.

На питање да ли се плашила како ће протећи сусрети са странцима, Тања Холандер одговара:

- Већину пријатеља са “Фејсбука” које нисам лично познавала чинили су професионални контакти, тако да то нису били баш апсолутни странци. Нисам била уплашена јер сам утисак о њима почела да градим за вријеме дописивања, а нисам примијетила никакве забрињавајуће знаке – рекла је она.

Она додаје да су људи били дружељубиви и лијепо расположени, и да нико није био непријатан.

- Многи од њих су ме позвали да останем на ручку, или би ми спаковали храну за пут. Неколико “Фејсбук” пријатеља ми је рекло да не могу да ме приме у своју кућу из приватних разлога, али остали смо у добром односу - каже Тања.

Захваљујући овом пројекту, Тања је доживјела искуства која иначе не би имала прилике да искуси, па је тако посјетила уточиште за пчеле у Сент Луису и западно крило Бијеле куће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана