Американац признао крађу Доротиних папуча из филма „Чаробњак из Оза“

Танјуг
Американац признао крађу Доротиних папуча из филма „Чаробњак из Оза“

ЊУЈОРК - Американац Тери Џон Мартин признао је да је крив за пљачку у музеју из којег је украо пар рубин црвених папуча које је носила позната глумица Џуди Гарланд тумачећи лик Дороти у филму „Чаробњак из Оза“.

Мартин је изјавио да је био увјерен да су рубини на папучама прави драгуљи све док му у круговима подземља, гдје се откупљује украдена роба, није речено да су папуче украшене стаклом, преноси BBC.

Мартинов адвокат рекао је извјештачу Асошијетед преса да је његов клијент Мартин (76) сада лошег здравља и да се “суочава са сопственом смртношћу”.

Са својим стакленим украсима у боји рубина и машнама од стаклених перли, украдени пар је био један од неколико које је Гарландова користила током снимања мјузикла „Чаробњак из Оза“. Холивудски колекционар сувенира Мајкл Шо позајмио је 2005. године папуче Музеју Џуди Гарланд у родном граду покојне глумице Гранд Рапидс, у савезној држави Минесота, а тада је и Мартин, житељ оближњег града Дулута, узео чекић, разбио витрину у којој је био изложени овај експонат осигуран на милион долара (824.000 фунти) и однио га уверен да је експонат украшен правим рубинима.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана