Звијезде филмова за одрасле отворено о свом послу

Huffington Post
Звијезде филмова за одрасле отворено о свом послу

Како би разбиле стереотипе о порно-индустрији и људима у њој, три познате глумице из филмова за одрасле причале су за "Хафингтон пост" шта највише воле у свом послу, али и са којим се предрасудама боре.

Стоја

Двадесетосмогодишња Стоја, која је велика звијезда у порно-индустрији и ауторка, почела је да се бави овим послом из чистог хобија када је позитала еротским фотографима. Након неког времена људи из порно индустрије су видјели њене фотографије и платили јој да сними еротски филм за DVD издање.

"Порно индустрија ме је увијек привлачила јер сам могла да истражујем различите врсте сексуалности и глуме у којој уживам" , каже она за "HuffPost" додајући да је мана тог посла што су успjешне компаније често безосjећајне и окрутне.

Говорећи о томе како свијет види сексуалне раднике, Стоја каже да се морате навићи да трпите увреде на свој рачун и омаловажавања – "На сестрином вјенчању су ме називали ‘курвом’".

Стоја овакве гестове околине сматра лицемерним будући да би "порно индустрија требало да завређује више поштовања од неких других делатности".

Дилан Рајан

Двадесетседмогодишња Дилан Рајан је порно глумица и социјална радница. Она каже да је порно индустријом почела да се бави како би помогла пријатељици. Наиме, њих двије су радиле као кројачице које су у слободно време маштале о томе да оснују порнографску компанију. Њена пријатељица је то и урадила, а Дилан је глумила у првом филму за који каже да је представљао дивно искуство и подстицај за даље.

„Порнографија је мјесто гдје могу да се истакнем на начин који свијет не подржава. Многе жене немају шансу да изразе своју сексуалност. Ја имам и док то радим знам да ће жене широм свијета уживати када ме буду гледале и замишљале себе", каже она.

Оно што Дилан замјера порно индустрији јесте мањак жена у продукцији које би сигурно нашле начин да порно индустрију учине сензибилнијом и креативнијом.

Захваљујући својој основној струци социјалне раднице Дилан апелује да се прекине с дискриминацијом сексуалних радника у здравственом систему који има велику предрасуду према овој индустрији.

Сатин Финикс

 

Тридесетчетворогодишња умјетница и бивша порно звијезда почела је да се бави снимањем порно филмова како би се „излијечила" од насиља у породици.

„Отац ме је десет година непрестано злостављао", каже она и додаје да јој је снимање филмова помогло да поврати своју сексуалност и моћ – „То ми је било потребно да бих постала жена каква сам данас"

Како каже, смета јој што порно филмови углавном приказују груб секс без емоција, који не промовише интимност. Радећи у порно индустрији и она сама није имала контролу над тиме како ће је представити у одређеном филму.

„Некада не могу ни да гледам сопствене порниће. То што видите нисам ја, већ нека вјештачки монтирана слика"

Финикс је незадовољна како друштво третира сексуалне раднике, посебно када напусте индустрију и пожеле да раде нешто друштвено прихватљиво – "Тада тек настаје ноћна мора. Многе моје другарице не само да су отпустили када су сазнали, већ су их сексуално малтретирали. Ако људи у вама виде курву, то се никада неће променити. Чак иако сте талентовани увијек ће вас етикетирати"

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана