Знате ли ко су фретеросексуалци?

telegraf.rs
Знате ли ко су фретеросексуалци?

Све више мушкараца почиње да води рачуна не само о свом тијелу, њези лица, одијевању, већ и о својим емоцијама, како да излијече своју везу и како да заснују породицу на вријеме. Ако нисте знали, то су фретеросексуалци.

Или је западна цивилизација ушла у потпуну декаденцију или су мушкарци почели да еволуирају у неком чудном правцу, па ће ускоро постати - жене.

Модерно доба изродило је још једну, занимљиву, категорију мушкараца - фретеросексуалце. То су мушкарци који су, попут жена, забринути за свој "биолошки сат". Наравно, мушкарци немају биолошки сат у правом смислу те ријечи, јер је њихово тијело способно за репродукцију и у каснијим годинама, али код њих почиње да се јавља нека врста психолошке забринутости, која највише личи на то, пише Стандард.

Да ли то значи да мушкарци, у психолошком смислу, почињу да личе на жене? Гдје су сви они мачо типови и хероји на које су се дјечаци угледали током протеклих вијекова?

Фретеросексуалци нису исто што и метросексуалци, иако имају неке заједничке карактеристике. Они брину о свом тијелу, његују га, прате моду и труде се да буду привлачни, баш као метросексуалци, али постоји једна битна разлика - та брига је прешла и на њихову личност. Они почињу да брину и о својим емоцијама, а прије свега забринути су да ли ће имати времена да заснују породицу, преноси Телеграф.

Њима је својствено то да желе да буду "емотивно писмени", што није одлика традиционалног мушкарца. Почињу да се интерусују за то како да сачувају своју везу, како да раде на себи и својим емотивним односима...

Еманципација жена у модерном друштву је, изгледа, захватила и еманципацију женске стране мушке психе. Више није необично да мушкарац буде женствен. Метросексуалци су женствени својом појавом, а фретеросексуалци имају и женствену личност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана