Знакови који откривају да вам лаже

magazin.net.hr
Знакови који откривају да вам лаже

Како знати лаже ли вам? Сви смо прошли тренутке у вези када смо прогледали кроз прсте малим бијелим лажима којима нас је хтио расположити, али постоје и оне лажи којима намјера није толико бенигна.

На овај ћете начин лако открити када вам лаже

Говоримо о романтичној превари - ако нетко намјерно погрешно наводи истину о себи или својој романтичној ситуацији. Мислите ли да ваш партнер нешто крије од вас? Брине ли вас да вас вара? Је ли неко други од онога за којега се издаје? Ево шест знакова који ће вас упозорити да лаже.

1. Невербални знакови


Тијело не лаже. Чак 93 посто комуникације је невербално, а постоје неки класични знакови који откривају лажљивце. Најуобичајенији - не гледа вас у очи. Други класични примјер - додириват ће нос. Остали знакови укључују или повећану гестикулацију или необичну мирноћу (покушава контролирати нервозне гесте). Не можете га ставити на детектор лажи, али можете му суптилно провјерити пулс на врату који ће бити убрзан.

2. Прича му се мијења


На почетку везе обратите пажњу на ране знакове. Када прича о својој прошлости, је ли прича увијек иста? Преваранти ће имати увјежбану причу, но ако идете у детаље, неће имати спремне све одговоре. То не значи да требате бити сумњичави код сваког новог мушкарца у вашем животу, али ако вам ваш унутарњи глас шаље аларм, омогућите му да своју причу исприча испред различитих пријатеља.

3. Вријеђа вас и започиње свађу без разлога


Према ријечима др. Џејн Грир, то чини јер се жели ријешити кривице. Ви сте у потрази за понашањем које није уобичајено, па ако увијек започиње свађе, то не значи нужно да лаже. Али ако одједном постане свадљив, вјероватно се покушава ријешти кривице.

4. Постаје 'добрица'


Др. Гир додаје да њихово понашање може отићи у другу крајност - постану јако обзирни, пажљиви, чине што год желите од њих (без да их и питате). Понављамо, гледате изненадне промјене понашања. Мушкарци ће често покушати своју кривњу због примјерице афере или чак и саме помисли на то, покушати ублажити додатном пажњом коју поклања партнерки. Куповаће цвијеће или накит као да купују свој пут до вашег опроста без да морају признати кривицу.

5. Понашаће се другачије


Терапеут за секс и везе Мариа Мерлони сугерише да пратите изненадне промјене у навикама. На примјер, прије никада није излазио викеднима увече, а сада одједном стално има потребу, а то правда изласком с новим пријатељем. Обратите пажњу и на његов телефон - ако одједном има потребу носити га са собом у купаону, или има потребу да буде уз њега 24 сата дневно, одлази у другу собу причати и јако пази да никада не останете сами у соби с његовим мобителом.

6. Изнад свега, вјерујте себи


Опет, тијело не лаже. Уколико сте параноични због пријашњих обмана, интуиција ће вам рећи да нешто није у реду. И премда можете пасти у искушење да завирите у његов мобител или га пратите на вечерњем изласку - немојте то чинити!

Ако сумњате да вас вара, већ имате пољуљано повјерење. Шпијунирање ће стање само погоршати, обоје ћете престати вјеровати једно другоме, а пуно је теже носити се с везом у којој су обје стране изгубиле повјерење. Умјесто тога - питајте га изравно. Реците му у шта сумњате, али и објасните зашто. Реците да сте били у искушењуу погледати његов телефон, али да бисте то радије чули од њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана