Знакови да сте заиста лоши у кревету

GS
Foto: Instagram

Људи не могу бити „добри“ у кревету – опуштени, ангажовани, удубљени – ако се осјећају осуђивано или емоционално несигурно“, рекла је Миранда Кристоферс, те подијелила знакове на које треба да обратите пажњу.

Мањак самопоуздања

На првом мјесту је мањак самопоуздања. Када се не осјећате пријатно у сопственом тијелу, не можете бити отворени нити спонтани.

„Можда ћете инсистирати на томе да имате секс у мраку или испод покривача. Може вам помоћи то што ћете се фокусирати на оно што волите и због чега се осјећате добро“, навела је.

Савјетује пуштање музике или паљење свијећа да бисте се осјећали пријатније.

Све вам смета

На другом мјесту проблема је то што се лако ометате.

„Добар секс значи бити повезан, изгубити се у задовољству, не размишљати о идућем потезу и изгледати као да плешете с партнером“, рекла је.

Стидљиви сте

Један од проблема је и тај што се стидите да отворено причате о сексу с партнером. За истинско задовољство је важно знати партнерове жеље и открити му шта ви очекујете од њега.

Не мијењате рутину

Поред наведеног, отежавајуће можете бити и то што не мијењате рутину. Истраживање је показало да се мушкарци у дуготрајним везама чешће сусрећу са сексуалном досадом у односу на жене.

Немате исте преференције

„Пристанак значи да оба партнера једнако желе секс. Али постоји много разлога зашто нивои жеље варирају“, објашњава Миранда Кристоферс. „Ако више волите јутарњи секс, а ваш партнер више воли ноћни, морате разговарати о овоме и пронаћи нешто што одговара обома.“

Осјећате срамоту ако не „задовољите“

Анксиозност због сексуалне интерпретације погађа 9% до 25% мушкараца (доприносећи преурањеној ејакулацији) и 6% до 16% жена (спутавајући сексуалну жељу), показало је истраживање из 2019. Миранда Кристоферс савјетује да се ослободите притиска фокусирањем на сопствене физичке угођаје, умјесто само на уживање вашег партнера, пише Њујорк пост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана