Живот у гријеху, па брак – да или не?

Aгенције
Живот у гријеху, па брак – да или не?

Заједнички живот прије склапања грађанског брака чини да веза траје и годинама дуже, тврди се у резултатима новог истраживања.

Нова студија је доказала да су парови који живе заједно склонији да им веза траје и до осам година дуже за разлику од оних који журе у брак. Стручњаци кажу да је заједнички живот јако важна ставка и прва фаза ка грађењу озбиљније везе.

"Ванбрачне заједнице су веома честе. Много парова почиње тако, а много више таквих веза траје дуже од бракова", каже Одри Лајт са државног Универзитета у Охају додајући да се парови у оваквим заједницама не вијенчавају под обавезно.

Жене које упознају партнере у периоду између 24. и 28. године имају 52 одсто веће шансе за дугу везу. Жене које упознају партнре између 30. и 34. године имају 78 одсто веће шансе да започну ванбрачну заједницу.

"Како су жене старије, оне ће се радије опредијелити за заједнички живот с партнером прије брака. Исто важи и за оне које други пут започињу живот с неким"

Ипак, истраживачи кажу да њихови резултати не би требало да буду параметар несигурним људима да ли да се вјенчају или прво живе с партнером.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана