Жене су најљепше уторком!?

Агенције
Жене су најљепше уторком!?

Научници тврде да су жене најзадовољније својим изгледом у 32. години, да мисле да су најљепше уторком.

Познато је да је мало која жена апсолутно задовољна собом. Увијек постоји неки дио тијела који јој се не допада, вољела би да има дуже ноге, веће груди, бујнију косу... Али, да ли знате када је жена најзадовољнија собом? Шта то утиче на то да се она са поносом погледа у огледало?

Наиме, истраживања која су довела до ових открића обављена су на неколико хиљада жена, а стручњаци тврде да их је изненадило да је већина испитаница имала исте резултате, што је код жена прилично ријетко. “Код њих се обично све своди на то како су расположене, па је било случајева да испитанице потпуно другачије одговарају на иста питања и задатке, у зависности од расположења, времена, циклуса, односа са дечком или мужем...”, каже вођа истраживања.

Чињеницу да су жене најзадовољније својим изгледом у 32. научници тумаче тиме да су “прешле границу зрелости”, односно да су коначно прихватиле своје тијело и да им више није најважније да буду лијепе на плажи или да се допадну мушкарцима.

У тим годинама већина жена већ има каријеру, брак, дјецу или озбиљну везу, па науче да је задовољство само у њима самима, а не у ономе како их други виде или доживљавају.

Уторак је дан када мисле да су најљепше зато што их прође “мрзовоља понедјељка”, а још увијек су довољно “свјеже” и имају снаге да се дотјерују, док је сексепил у мају и септембру објашњен спољним температурама.

Наиме, мјесец мај обично доноси прве лијепе дане, што утиче на женско самопоуздање, које је на врхунцу током љета, да би у августу почело да пада, што због врућине, што због умора.

У септембру долази нови талас “освјежења”, и у температури, али и у женској психи. Више није тако топло, прошли су планови и гужва око одмора, па се жене “смирују”, посвећују себи и својим задовољствима, што за резултат има да су себи љепше!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана