Жене с годинама мијењају слику идеалног мушкарца

Агенције
Жене с годинама мијењају слику идеалног мушкарца

Вашингтон - Мушкарац мора да има одређене квалитете да би био сматран “савршеним мушкарцем”, а ови параметри знатно се мијењају с годинама, преносе агенције.

Истраживање странице "Match.com" показало је да оно што жене желе од мушкараца највише зависи од њихових година.

Такође, резултати истраживања оповргли су тврдње да стандарди падају у каснијем животном добу, јер су се жене старије од 55 година показале најизбирљивијим по питању избора партнера.

Од 18 до 24 године

Главна брига жене у касним тинејџерским годинама је да ли ће се њен партнер слагати са њеним пријатељима, па их је тако чак 47 одсто изјавило да траже везу са неким кога ће одобравати њени пријатељи.

- Ово је веома рационално социјално вријеме у животу жена. Жене траже мушкарце који ће се уклапати у њихове животе. Кључни начин на који ће мушкарац стати у њен живот је да га позитивно види њена социјална околина, али и да имају једнаке интересе. Мање се говори и размишља о будућности, а више о томе шта је добро у овом тренутку - каже докто Карен Раскин.

Жене у овој животној доби најчешће ће излазити са мушкарцима који су у бољем физичком стању од њих самих, али и који показују интерес за “књигом, музиком и филмовима”.

Од 25 до 34 године

У овој доби већина жена је фокусирана на своју каријеру, али физичка привлачност и сексуална компатибилност такође су важне. Сматрају да је његов ниво “амбиције” такође врло важан, па чак двије трећине испитаница ово сматра кључним сегментом.

- Жене у овој фази размишљају о томе да ће једног дана имати дјецу и не желе мушкарце који не могу допринијети њиховој слици идеалне будућности. Желе некога с ким се могу видјети у будућности, с ким ће моћи својој дјеци да понуде идеално дјетињство и ко им може понудити живот какав желе - објашњава Раскинова.

Од 35 до 44 године

Женама у касним тридесетим и раним четрдесетим почињу да бивају привлачни старији мушкарци, углавном због тога што их сматрају подобним особама са којима је могуће скрасити се и основати породицу. Жене све више размишљају о свом биолошком сату и траже неког ко је стабилан, остварен и успјешан. Чак 73 одсто жена признало је да би биле са неким ко је више од пет година старији од њих самих, а веома су важни и мушкарчеви манири. Мање од један посто жена било би у вези с мушкарцима с лошим манирима.

Од 45 до 54 године

Кључна ријеч је сигурност: 95 одсто жена признало је да тражи партнера уз којег ће се осјећати сигурно. У овој доби жене су много мање избирљиве, али траже мушкарца са високим примањима, што је важно женама свих животних доба. Изненађујуће, чак 54 одсто жена признало је да су вољне да буду са много млађим мушкарцем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана