Због чега сз мушкарци опчињени женским грудима?

Агенције
Због чега сз мушкарци опчињени женским грудима?

Два човјека покушала су да одговоре на једно од вечних питања - зашто мушкарци толико воле женске груди?

Лери Јанг и Брајан Александер, који су недавно издали књигу “Хемија између нас: Љубав, секс и наука о привлачности”, раздвојили су емотивне, биолошке и културне разлоге због којих мушкарци воле женске груди.

Аутори вјерују да су хетеросексуални мушкарци толико фасцинирани женским грудима због једноставног хормона који се испушта током дојења, а који помаже да се успостави јака и чврста веза између мајке и бебе, али која касније служи и да се створи јака веза међу љубавницима.

“Мушкарци су једини мужјаци међу сисарима које фасцинирају груди у сексуалном смислу. Жене су једине женке међу сисарима чије се груди повећају током пубертета, независно од трудноће. Ми смо такође једина врста у којој мужјаци мазе, масирају и орално стимулишу груди током предигре и секса”, рекао је Јанг.

Истраживање је показало да стимулисање груди повећава сексуално узбуђење код 82 одсто жена.

“Дјечаци не уче на игралишту да су груди нешто за шта треба да се интересују. То је биолошки и дубоко усађено у наш мозак. Занимљиво је то да је наше истраживање показало да мушкарци, уколико виде груди, или чак нешто што само асоцира на груди, као што је грудњак, несвјесно почињу да праве  лоше изборе”, додао је Јанг.

Еволуциони биолози вјерују да, пошто су груди највећим дијелом сачињене од масноћа, то значи да је жена здрава и да је добар кандидат за рађање дјеце. Међутим, аутори истраживања вјерују да је мушка фасцинираност женским грудима несвјесна еволуциона тежња, која нас тјера ка стварању снажних љубавних веза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана