Због чега се заљубљујемо?

Агенције
Због чега се заљубљујемо?

Љубав је чудна. А са овом тврдњом сложиће се већина вас. Али, због чега се заљубљујемо у неке људе, а у друге не? Према научницима, постоји много "ставки" због чега су неки људи привлачни, и не, не односи се све на добро тело или на шарм.

Антроплог Хелен Фишер открила је основне знаке које доказано привлаче мушкарце. Можда ћете се изненадити о чему се заправо ради.

 Ваш мирис

За феромоне знамо сви, ове хемикалије које тијело излучује одговорне су за снажну физичку привлачност која се јавља међу двоје људи. Недавно истраживање које су спровели њемачки научници открило је да тијело има природан "мирис" који нам помаже пронаћи партнера који је компатибилан с нама, особе које имају јак имунолошки систем. Људи који се превише перу, мажу лосионима, кремама и стављају на себе велике количине дезодоранса и парфема заправо гријеше. Супротни пол неће привући лијеп мирис него природни. Притом не говоримо о зноју већ о феромонима. Мушкарце нагонски привлачи мирис које се ствара у нашем интимном подручју за вријеме оних дана у мјесецу, који стимулише излучивање тестостерона и сексуално узбуђење код мушкараца.

Ваш осмијех

Заинтересовани сте за неког мушкарца? Насмјешите му се – и он ће аутоматски осјетити привлачност, барем мало. Размислите о томе, кад вам се неко насмјеши, природно је опонашати осмијех, чак и када то не примјећујемо и чинимо свесно. А то ипак повлачи за собом друге тјелесне реакције. Осмјеси и смијех стимулишу мозак, и узрокују излучивање хормона среће серотонина, ендорфина, допамина и норадреналина.

Ваш поглед

Каже се да су очи огледало душе. Али, ваше очи могу утицати на привлачност и привлачење одређених мушкараца помоћу феномена који је познат као копулативни поглед. Што то значи? Гледање мушкарца интензивним погледом који траје дуже од три секунде у његовом мозгу покреће "примитивни прекидач" који га тјера да реагује на ваш "позив".

Ваши зуби

Ново истраживање међу слободним Американцима које је спровео портал Match.com показало је да међу најважније физичке знаке које привлаче мушкарце спадају лијепи зуби. Ваши зуби му подсвјесно говоре пуно о вама, какво вам је здравље и колико бринете о себи. Лијепи бијели зуби му показују да имате добру исхрану и хигијенске навике, док жути и искривљени зуби могу бити знак лошег здравља, а то није нешто што мушкарац жели код трајног партнера (био он тога свестан или не).

Ваша коса

Ваша коса, као и ваши зуби, пуно говори и вашем здрављу и хигијенским навикама. Сјајна, здрава коса, без испуцаних врхова је знак младости, снаге и плодности, што му подсвјесно говори да сте добар одабир за партнера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана