Завршен један од најогорченијих развода у Великој Британији

Танјуг
Завршен један од најогорченијих развода у Великој Британији

Једна од најдужих и најогорченијих бракоразводних парница у Великој Британији, која је недјељама пунила насловнице домаће штампе, окончана је тако што је судија једног од супружника описао као "ноторног лажова", а другог, као "теоретичара завјере".

"Овај случај је изузетан чак и по мјерилима најтежих брачних ломова", изјавио је судија Филип Мур, наложивши мултимилионеру Скоту Јангу (51) да половину своје имовине, вриједне 40 милиона фунти (65 милиона долара) препусти бившој супрузи Мишел Јанг (49).

Током суђења које је трајало више од шест година, Јанг је покушао да себе представи као "осиромашног и банкротираног" бизнисмена, док га је његова дојучерашња супруга оптуживала да је цијелу причу измислио како не би морао да јој да оно што јој припада, тврдећи да се његово богатсво мјери у милијардама.

Јангови су били 17 година у браку и имају двије ћерке.

Судија је навео да није било могуће утврдити цијелу истину о Јанговој финансијској ситуацији због "невјероватног броја лажи које је изнио", док је за његову супругу Мишел рекао "да свуда види завјере".

Након одлуке судије, бијесна Мишел Јанг описала је пресуду као "срамотну".

"И даље стојим иза својих ријечи. Он посједује милијарде", казала је огорчена жена новинарима окупљеним испред суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана