Зашто жене воле високе мушкарце?

Новости
Зашто жене воле високе мушкарце?

Научници са Универзитета у Сеулу дошли су до необичног закључка да што је разлика у висини између партнера већа, жена је срећнија, али то важи "само" за првих 18 година брака

Кључ успјешног брака изгледа да не лежи у доброј комуникацији ни повјерењу, па чак ни у сексу, него у висини. Научници са Универзитета у Сеулу дошли су до необичног закључка да што је разлика у висини између партнера већа, жена је срећнија. Али ако је за утјеху паровима код којих је разлика у висини мала, то важи "само" за првих 18 година брака, јер послије овог периода ефекат висине слаби и не утиче на срећу жене.

До овог закључка научници из Јужне Кореје дошли су анализирајући податке 7.850 жена. И раније је било познато да даме преферирају више партнере, али није испитивана веза између задовољства жене и висине мушкарца. Објашњење за овај, на први поглед, необичан закључак, научници виде у еволуцији. Жене воле високе мушкарце јер се висина изједначава са снагом, а природно, кад особа има оно што воли, срећна је. И као и код других "ствари" које смо жељели па добили, наступа засићење. Ипак, изненађује податак да оно у овом случају наступа доста касно, послије 18 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана