Зашто жене изгледају најгоре сриједом у 15.30

Агенције
Зашто жене изгледају најгоре сриједом у 15.30

Стрес на послу и ноћни изласци викендом доводе до тога да већина жена сриједом изгледа најгоре. Нова студија је показала да жене изгледају најстарије и најуморније управо сриједом у 15, 30 часова. Баш тог дана код жена је ниво енергије висок, сустижу их ефекти бурног викенда, а стрес на послу је на врхунцу.

Истраживања показују да једна од десет жена сматра сриједу најстреснијим даном у недјељи. Али, убрзо стиже четвртак, дана за који је већина жена изјавила да је идеалан за секс. Послије вођења љубави жене се, како кажу, подмладе и добију младалачки сјај у очима, што објашњава "срећни петак", за који 60 процената жена кажу да им је најсрећнији дан у недјељи.

Иста студија је показала да четвртина жена осјећа стрес неколико пута недјељно, док један од пет жена сриједом мора да ради и за вријеме паузе за ручак.

Студија Ст Тропез бренда за проучавање коже указала је на то да двије трећине жена доживе пад енергије средином поподнева сваке сриједе и да због тога посежу за слатким ужинама како би се орасположиле.

Никола Јос, експер Ст.Тропез каже: "Фасцинантно је да баш у 15,30 сати сваке сриједе већина жена изгледа старије од својих година. Међутим, секс има велики утицај на то како се жена осјећа. Здрав сексуални живот учиниће да жене добро изгледају и да се осјећају свјеже и самоуверено".

Јос каже и то да је обрада токсина из алкохола које жене уносе током ноћних излазака викендом може трајати и неколико дана, па је тијело дуго под притиском.

" Може потрајати да се покажу ефекти алкохола, што се најчешће догоди баш у сриједу поподне. Такође већина жена послије бурног викенда лоше спава понедјељком. Управо тај недостатак сна се највише одрази на кожу ".

Даља истраживања су показала да просјечна британска жена спава шест сати и 43 минута. Још напомиње да је седам до осам сати сна обавезно како би кожа изгледала свјеже.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана