Зашто жене гледају порниће?

Танјуг
Зашто жене гледају порниће?

Гледајући "оне" филмове, жене откривају шта им прија у току секса, шта мушкарци желе, али и шта је све могуће извести кад се атмосфера загрије, преноси Танјуг.

Четири петине Францускиња гледале су порно филмове, а свака друга их је гледала без партнера, показује нова француска студија.
Како преноси AФП, више од осамдесет одсто испитаних жена признало је да су бар једном гледале порно филм, у поређењу са 99 одсто мушкараца, показала је студија спроведена у септембру текуће године на 579 жена.

Њихов број скочио је са 73 одсто у 2006. години и 23 одсто 1992. године, на озбиљан резултат, рекао је Франсоа Краус из агенције ИФОП која је спровела студију.

- У року од неколико година постало је прихватљиво да жене гледају порнографију, дијелом захваљујући интернету, а услуге видеа на захтјев учиниле су порнографију доступнијом, а истовремено уклониле фактор стида - рекао је он.

Студија је показала и да 62 одсто жена порнографију гледа како би "зачиниле" сексуални живот са партнером, али једна од двије је то чинила и без партнера.

Гледанје филмова за одрасле у самоћи женама је послужило да осмотре шта им прија у току секса, шта мушкарци желе, као и да сазнају занимљиве трикове који пале у кревету и на другим мјестима гдје се радо срећу страсти.

- Жене сада саме конзумирају порнографију. То иде руку под руку са оснаженим сексуалним понашањем и мијењањем ставова о сексуалности - истакао је Краус.

Осим откривања секси тајни, жене често бирају порно филмове који им нуде поистовјећивање са актеркама филма - најчешће имају исту боју косе као актерка или сличнуг грађу.

На тај начин жене јачају самопуздање, јер су свјесне да је и њихово тијело многима привлачно.

Када је ријеч о томе шта жене највише привлачи овим филмовима ту је на првом мјесту (40 одсто ) "екипа" која дјелује природно, реалистичне сцене секса кључне су за 35 одсто испитаница, док 48 одсто њих више ужива да гледа глумце млађе од 35 година.

Већина испитаних жена, 71 одсто, сматра да порно индустрија брине само за потребе мушкараца.

Њих 72 одсто сматра да су порно филмови "изузетно деградирајући" за жене, а 57 одсто сматра да су превише насилни.
Студија је показала и да тек пет одсто жена редовно гледа порно филмове (једном мјесечно или чешће, док то чини око 34 одсто мушкараца.

Жене које чешће гледају порно филмове махом су млађе, испод 25 година, (17 одсто) као и оне које немају сексуално искуство - чак трећина.

Иако ова студија показује да све више жена радо прати порно садржаје, чињеница је да у трци воде оне даме које не хају за разноврсне сцене сексе.

Њима препоручујемо кухињске порниће, који могу изазвати ефекат попут оног који ствара сексуални ужитак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана