Зашто се добрим женама дешавају лоши мушкарци?

смедиа
Зашто се добрим женама дешавају лоши мушкарци?

Ако сте увјерени да сте магнет за кретене, размислите поново. Лако је доћи до тог закључка ако сте се већ више пута нашли у катастрофалној вези с типом који је сушта супротност вашем савршеном мушкарцу. Међутим, постоје разлози зашто ви стално упадате у такве ситуације. Те разлоге морате препознати и рјешити. У томе вам може помоћи ових шест најчешћих модела понашања који воде до лоших веза с погрешним типовима.

Ако не вјерујете да тамо негде постоје "прави" (или добри) мушкарци, пристајање на везу с осредњим или било каквим мушкарцем може вам се чинити као једина опција. Искрено размислите о вашим размишљањима о мушкарцима, јел ви можда гријешите у неким питањима и ситуацијама? Тражите ли немогуће? Немојте вјеровати да заиста не постоје добри мушкарци. Има њих свуда около. И ви заслужујете једног таквог само за себе.

Ви не знате какав би добар мушкарац уопште требало да буде

Ако се никада нисте озбиљније позабавили тиме да ви желит  правог мушкарца за себе, препознати га у стварном животу биће још теже. Каква би требало да му буде личност? Можете ли описати његове приближне вредности и ставове? Шта он мора да има да бисте га сматрали добрим "уловом" или кандидатом за везу или брак? Знати критеријуме свог правог мушкарца креће од тога да прво добро упознате саму себе. Ако не разумијете саму себе, како ћете знати какав вам је партнер потребан? А тако сте и у далеко већој опасности да завршите у вези с особом која вам никако не одговара.

Чак и кад схватите да сте у вези с "Госп. Погрешним", нисте сигурни како да раскинете

Неке жене знају да препознају да су налетиле на погрешног мушкарца, изађу из те везе и крену даље. Међутим, постоје и жене које се у таквим везама задржавају много дуже него што је то паметно или чак здраво. Могуће је да ви остајете у таквим везама предуго због тога што не знате како да раскинете с њим. За почетак морате схватити да вама није потребан партнеров пристанак или допуштење – поштујте се довољно да знате да вам је ваше сопствено незадовољство довољан разлог да раскинете. Одлучите се шта морате да му кажете и достојанствено идите од њега.

Не желите да будете сами

Понекад жене привлаче и пристају на везе с погрешним мушкарцима због тога што пребрзо скачу у нову везу... и поново у нову везу... и тако једну за другом. Знате... заиста је у реду бити сингл неко вријеме. У ствари, то је пожељно јер ћете тако имати времена да размислите о прошлој вези, о добрим и негативним стварима, научићете више о себи, о томе шта желите и шта вам је потребно, залијечити ране, и научити да цијените љепоту вашег живота са или без партнера у њему. Другим ријечима бити сингл вам омогућава да одаберете да будете с неким ко одговара пажљиво одабраним критеријумима ваших жеља и потреба...умјесто да пристанете на везу с било ким, само зато јер је то прва особа која вам се набацивала након вашег посљедњег раскида.

Вјерујете да је могуће погрешног мушкарца претворити у правог

Можда патите од комплекса спаситељке. Можда вам је потребан неко кога ћете "поправити". Можда сте наивни. А можда сте само оптимистични. И иако је могуће да се неко промјени у бољу и здравију особу, то није вјероватно ако та особа сама не жели промјену. А мале су шансе да ће он хтјети да се промени само зато што ви то тако желите и кажете, уосталом он тако већ годинама функционише и њему је савршено добро. Покушавати да промјените Господина Погрешног у Господина Правог је рецепт за много фрустрације.

Ви привлачите такве типове, зато јер вас такви типови привлаче

Више вам се свиђају "лоши" момци? Могуће је да вас привлачи увијек погрешан тип мушкараца због тога што ви подсвјесно покушавате да "поправите" прошлу пропалу везу или зато што је ваш отац имао сличне карактеристике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана