Зашто (неке) жене мрзе мушкарце?

Index.hr
Зашто (неке) жене мрзе мушкарце?

Погледате ли одмах на Фејсбук, велике су шансе да ћете налетјети барем на један статус који је негативно настројен према мушкарцима.

Неке жене једноставно више не подносе мушкарце, а ако сте мислили да су статуси негативни, замислите шта се тек догађа у инбоксу. Иако их на почетку воле, неким женама с временом једноставно прекипи, а разлози за негативне емоције према мушкарцима су најчешће ове ствари:

1. Очекују принца на бијелом коњу

Већина жена одраста у заблуди да ће једног дана на њихова врата покуцати згодан тип с дебелим новчаником, одличним смислом за хумор и одјахати с њима у залазак сунца. Иако је могуће пронаћи своју верзију принца на бијелом коњу, неке жене мисле да само требају чекати довољно дуго. Таквим женама које се не труде на врата најчешће покуца само коњ, а оне заузврат развијају мржњу према мушком роду.

2. Мушкарце третирају као жене

Постоји одличан цитат Џона Греја (аутора књиге “Мушкарци су с Марса, жене су с Венере”) који објашњава све што не ваља у многим везама: “Жене третирају мушкарце као некомпетентне жене”. Истина је, ако третирате мушкарца као жену која није дорасла изазову комуникације у вези, велике су шансе да ћете се наживцирати. Мушкарци нису толико опсједнути комуникацијом, а осјећаје изражавају на сасвим други начин од жена. Ако очекујете типа који ће се понашати као жена, дуго ћете се начекати.

3. Мисле да су сви исти

Генерализација је грозна ствар, а Фејсбук је пун статуса који раде управо то. Питања као “Зашто су сви мушкарци исти”, “Зашто сви мушкарци варају” па чак и очито глупа генерализација једне жене: “Зашто сви мушкарци након четрдесете постају педофили” добар су пут да више никада немате везу. Жене које на темељу једног или неколико мушкараца који су их повриједили стварају слику о мушком роду никада неће бити задовољне, јер ће увијек очекивати само најгоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана