Зашто мушкарци остављају жене које воле

magazin.net
Зашто мушкарци остављају жене које воле

Имате везу из снова с мушкарцем који вас обожава. Све је савршено. Одједном, као гром из ведра неба, он вам каже да је несрећан и већ је једном ногом на вратима.

Гдjе је нестала сва та силна љубав?

Истина је слиједећа - превише мушкараца погријеши и побјегне од односа који би могао бити идиличан са сјајном женом коју је пронашао. И то чине из разлога који се могу избјећи. Постоје три разлога због којих партнери остављају добре партнерке.

Превише емоција

Веза с мушкарцем може проузроковати врло интензивне емоције. Питање је – да ли желите да се све те емоције накупљају у вама док не експлодирају на полудеструктиван начин?

Мушкарци немају емотивне вјештине и не знају да се снађу у таквим ситуацијама, па почињу да се удаљавају када ваша осјећања постају интензивнија.

Ако сте с таквим мушкарцем, морате знати да он нема емотивно тежиште које би га "умирило" и задржало уз вас, чак и када осјећања постају јача и интензивнија.

Зрео мушкарац треба да пружа потпору и стабилност у односу. Ипак, догоди се да се ни зрео мушкарац не може да се носи с чињеницом да је "емотивно преплављен". Не може лако да се носи с толиким осјећањима и почиње да осјећа тескобу. Напослијетку ће се повући и побјећи.

Ако научите да комуницирате о осјетљивим темама, а да избјегнете да свог партнера преплавите емоцијама однос ће се поправити.

Мисли да покушавате да га промјените

Ако не добијате у вези оно што желите, уобичајено је да постанете фрустрирани и престанете да разговарате на начин који је пун љубави и разумјевања. У том тренутку у разговоре се увуку захтјеви, молбе и оно "требало би да". Када се жена не осјећа поштованом у вези, промјена тона чини се као добар начин да мушкарцу скрене пажњу.

Мушкарци све погрешно протумаче и осјећају да их оптужујете и кривите. Ако мушкарац осијети да осуђујете његове мане и недостатке, никад се неће отворити и саслушати шта имате да му кажете. Повући ће се у себе још више.

Не постављајте ситуацију тако да захтјевате да он буде бољи, већ га наведите да сам то закључи и поради на томе.

Страхује да ће изгубити слободу

Јесте ли размишљали зашто се мушкарац посвећује једној жени и како се ваш партнер осјећа у посљедње вријеме? Ако постоји више негативне него позитивне интеракције и ако то траје већ неко вријеме, значи да је он већ једном ногом на вратима.

С друге стране, ако је ваша веза здрава, забавна, интимна и позитивна, партнер се неће двоумити око тога да вам посвети срце и живот. Ви ћете бити та посебна жена у коју се заљубио и с којом жели да буде.

Нека емоционални однос буде позитиван тако да партнер буде свијестан онога што добија с вама и уз вас, умјесто да мисли да ће "добити" вас, а изгубити слободу.

Шта урадити?

Ако се усредсредите на идеју како мушкарци остваљају жене које им одговарају без посебног разлога, може вам се сваки однос чинити безнадежним и узалудним. Не допустите да тај страх у вама превлада.

Научите да комуницирате с партнером на начин да му покажете колико је срећан, испуњен и колико вас воли. Хвалите се и цијените међусобно, умјесто да критикујете једно друго. Изненадићете се колико ће вам љубави и захвалности пружити заузврат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана