Зашто је загрљај бољи од секса?

Агенције
Зашто је загрљај бољи од секса?

Парови се у просјеку мазе осам пута недјељно и то најчешће пред ТВ-ом, а сеанса грљења обично траје око 45 минута. Тај чин чешће представља утјеху него увод у страствену ноћ

Ако се надате да ће вас тренуци блискости и мажења с вољеном особом довести до сеансе страственог секса, пет од шест пута ћете се разочарати. Барем су то показали резултати студије Универзитета Мичиген спроведене на 500 жена и мушкараца у везама.

"Размјена њежности с партнером чешће се користи као увод у разговор о протеклом дану, него као предигра", објаснили су истраживачи.  

Парови се у просјеку мазе око осам пута недјељно, а "партија" мажења која укључује загрљаје и пољупце траје око 45 минута. Интимност која се загрљајима подстиче има добар ефекат и на либидо, јер парови који се чешће мазе задовољнији су својим сексуалним животом.  

Најпопуларнија мјеста за мажење су кауч испред телевизора, фотеља, а неријетко се партнери мазе у кревету непосредно прије него што утону у сан. Ипак, чини се како у мажењу више уживају жене него мушкарци.  

"И мушкарци и жене се након мажења осјећају заштићено и опуштено, па тај чин блискости доприноси укупном задовољству односом и осјећају припадности", закључила је вођа истраживачког тима др Сари ван Андерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана