Зашто је опасно уклањати стидне длачице

Агенције
Зашто је опасно уклањати стидне длачице

Иако је данас депилирана бикини зона постала ствар хигијене, америчка докторка Емили Гибсон истиче да је уклањање длачица с препона у ствари врло опасно.

- Уклањање стидних длака повећава ризик од инфекција, али и полно преносивих болести међу младим људима -  тврди америчка љекарка Емили Гибсон.

Она појашњава да су хирурзи већ одавно схватили да уклањање длачица с тијела не доноси корист. У различитим захватима уклањане су длачице да би се спречила инфекција, али догађало се управо супротно. 

Кожа страшно трпи док се одвија депилација, истиче Гибсон и напомиње да није важно о ком начину депилације је ријеч – сви су штетни.

Посебно су осјетљива генитална подручја: "Свјеже депилирана генитална подручја изузетно су осјетљива и често се догађа да настане херпес, али и друге потешкоће." 

Гибсон упозорава јавност да стидне длаке имају своју сврху и да би требале да остану тамо гдје им је и мјесто. То се очигледно неће догодити, барем не у ближој будућности. Осим што се развила цијела индустрија која зарађује на депилирању, уклањање длачица постало је и ствар навике и личне хигијене.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана